Sunday, October 4, 2009

EPL: Chelsea-Liverpool janjikan pertembungan sengit, mendebarkan


PERTEMBUNGAN Chelsea dan Liverpool sentiasa menjanjikan saingan penuh mencabar dan mendebarkan.

Di Stamford Bridge malam ini, dua kelab gergasi England itu sekali lagi akan berentap dalam misi mengukuhkan kedudukan masing-masing dalam kempen Liga Perdana England.

Tatkala Chelsea berada di tangga kedua dengan mengumpul 18 mata, Liverpool pula mengekori rapat apabila hanya ketinggalan tiga mata di belakang skuad The Blues.

Baik Chelsea mahupun Liverpool, kedua-dua pasukan itu pastinya mahu mengelak daripada mengalami kekalahan kerana ia bakal menjejaskan peluang mereka memburu kejuaraan liga musim ini.

Selepas tujuh perlawanan, Liverpool telah mengalami dua kekalahan manakala Chelsea tewas sekali selepas dikejutkan dengan kekalahan 1-3 kepada Wigan minggu lalu.

Menjelang pertembungan malam ini, kapten Chelsea, John Terry awal-awal lagi mengingatkan rakan sepasukannya agar lebih berwaspada dengan ancaman Liverpool.

Peringatan Terry itu dilihat ada kebenarannya kerana Liverpool berjaya mencalarkan rekod 86 perlawanan tanpa kalah Chelsea di Stamford Bridge musim lalu apabila menang 1-0.

Sementara itu, kapten Liverpool, Steven Gerrard berkata, The Reds harus bangkit segera selain melupakan kekalahan 0-2 kepada Fiorentina pada aksi Liga Juara-Juara minggu lalu.

Jadual Perlawanan EPL
Carta EPL Terkini

No comments: