Saturday, August 16, 2008

Liga Perdana Inggeris 2008/2009 bermula

SAINGAN Liga Perdana Inggeris (EPL) bakal memulakan tirainya malam ini dengan juara bertahan, Manchester United terus menjadi pilihan utama untuk merangkul gelaran buat kali ketiga berturut-turut.

Begitupun kempen United pada awal musim agak terbantut apabila bintang utamanya, Cristiano Ronaldo masih mengalami kecederaan.

Begitu juga Wayne Rooney masih belum sembuh sepenuhnya daripada serangan virus sementara seorang lagi penyerang, Louis Saha, besar kemungkinan diterima sebagai 'penduduk tetap' hospital kerana sering sangat dilanda kecederaan.

Chelsea yang dibimbing jurulatih baru dari Brazil, Luiz Felipe Scolari dijangka akan menjadi saingan utama United musim ini. (Laporan penuh)

2 comments:

Ir. hydir said...

EPL dah bermula dan beberapa kejutan berlaku malam ini. Pasukan2 yg berstatus bintang masih belum menyinar...Arsenal sekadar menang 1-0 menentang WBA. Spurs kalah mengejut 1-2 terhadap Boro walaupun di barisi ramai pemain yg berkualiti. Pasukan Hull yang baru naik ke EPL menang 1-0 mengalahkan Fulham....Mungkin lebih banyak kejutan pada perlawanan esok..

BolaCyber said...

Nampaknya Hull terus mencipta kejutan berpanjangan.. siapa sangka mereka boleh berada di kedudukan 5 @ 6 terbaik, sekurang-kurangnya buat masa ini.

Hull juga nyaris mengejutkan Man U ;)