Sunday, November 9, 2008

Samir Nasri, Robbie Keane menyinar

Arsenal 2 Manchester United 1
Liverpool 3 West Brom 0

SAMIR Nasri dan Robbie Keane muncul hero Arsenal dan Liverpool apabila kedua-dua pemain berkenaan menghasilkan jaringan berganda untuk membantu kemenangan pasukan masing-masing dalam aksi Liga Perdana Inggeris malam tadi.

Tumpuan tentunya terarah kepada pertembungan dua seteru tradisi EPL, Arsenal dan Manchester United yang memihak kepada The Gunners dengan kemenangan 2-1.

Kedua-dua gol Arsenal dijaringkan Samir Nasri pada minit ke-22 dan 48 manakala gol tunggal United diperoleh pada minit-minit akhir perlawanan menerusi Rafael Da Silva.

Kemenangan itu cukup manis buat Arsenal terutama pengurusnya, Arsene Wenger yang menyimpan hasrat menamatkan saingan musim ini dengan muncul juara liga.

Sementara itu Liverpool berjaya merampas kedudukan Chelsea di tangga teratas liga selepas menang 3-0 ke atas West Brom di Anfield.

Bagaimana pun kedudukan Liverpool dijangka tidak mampu bertahan lama apabila Chelsea turun beraksi menentang Blackburn Rovers malam ini.

Sebarang kemenangan membolehkan Chelsea kembali mengungguli takhta liga berdasarkan kelebihan jaringan yang nyata memihak skuad bimbingan Luiz Felipe Scolari itu.

No comments: