Thursday, October 9, 2008

Lampard akur kekecewaan peminat England

“Secara ikhlas kami belum bermain hebat untuk England seperti dipamerkan ketika mewakili Chelsea dan Liverpool sejak dua musim lalu,” kata pemain tengah England, Frank Lampard mengenai gandingannya bersama Steven Gerrard yang kurang menyerlah ketika beraksi di pentas antarabangsa.

Frank Lampard akur betapa benar hakikat disuarakan peminat bahawa dia dan Steven Gerrard kerap gagal untuk menjelmakan prestasi baik seperti dipamerkan ketika mewakili kelab masing-masing apabila beraksi untuk skuad bola sepak England.

Jelas, kegagalan dua pemain bertaraf dunia itu bergandingan di pentas antarabangsa untuk pasukan yang sama lebih kerap menerbitkan rasa kecewa kepada peminat England dan juga pengurus pasukan sebelum ini.

“Saya berasa jika kami beraksi baik, England sudah dapat layak ke Euro 2008,” kata pemain tengah itu menjelang pertemuan pasukan negaranya menentang Kazakhstan dalam kelayakan Piala Dunia, Kumpulan Enam di Stadium Wembley, Sabtu ini.

Lampard menegaskan dia dan Gerrard perlu menghentikan perasaan bimbang memikirkan mengenai individu dan bermain bersama dengan cara terbaik jika diminta pengurusan pasukan.

Gerrard tidak beraksi kerana kecederaan ketika England menewaskan Croatia 4-1 di Zagreb, bulan lalu yang menyaksikan Lampard menggalas peranan lebih penting daripada apa dilakukan lazimnya bersama skuad negara.

No comments: